Uddannelse
Akademiet mål er at fremme videregående efteruddannelsestilbud til de mange forskellige grupper af ansatte og fagligheder der beskæftiger sig med luftfart i Danmark. Vi arbejde løbende på at udbyde master class og konferencer der formidler forskellige aspekter af luftfarten i samarbejde med vores medlemmer.
Air Transport Management på HD2, Aalborg Universitet - nu åben for tilmeldning til E2024
Der blev skrevet luftfartshistorie, da det for første gang i efteråret 2023 blev muligt på AAU Executive at gennemføre et uddannelsesforløb på HD2 inden for luftfart. Der var 32 kursister på Hold 1 som kom fra flyselskaber, lufthavne, transportministeriet, undervisningsinstitutioner og militæret mv.
Skal du eller en af dine ansatte være en del af det kommende Hold 2 på Air Transport Management i efteråret 2024 - så er der nu igen åben for tilmeldning!
Modulet i Air Transport Management sigter mod at forbedre beslutningskompetencen hos ledere, specialister, travel managers og medarbejdere i luftfarts- og rejsesektoren. Målet er at give deltagerne en grundlæggende forståelse for luftfartens indretning og en række af de samfundsmæssige faktorer med afgørende betydning for luftfartens udvikling nationalt såvel som internationalt. Modulet giver indsigt i en række af de historiske, økonomiske, organisatoriske, samt ledelses-, styrings- og reguleringsmæssige faktorer, som er afgørende for systematisk og refleksivt at kunne forbedre egen ledelses- og arbejdspraksis inden for luftfarts- og rejsesektoren.
Modulet retter sig både mod nye medarbejdere i luftfartsrelevante stillinger, som ønsker større indsigt i sektoren, samt erfarne medarbejdere som har ambitioner om at påbegynde et videregående uddannelsesforløb inden for luftfart. I tillæg er det også et tilbud til medarbejdere på virksomheders globale talent- og lederudviklingsprogrammer inden for luftfart og travel management.
Fagligt indhold
Som grundlag herfor giver modulet deltagerne en indføring til forskellige teorier og metoder fra air transport management, såvel som den nye samfundsorienterede aeromobilitetsforskning. I forlængelse heraf præsenteres deltagerne for forskellige tilgange, som kan understøtte og kvalificere egne beslutninger og praksisser. Deltagerne introduceres til konkrete beslutningsstøtteværktøjer, der bl.a. indeholder luftfartsrelaterede forskningsmæssige resultater. Modulets emner indeholder luftfartens tilblivelse, faser og historie; luftfartens samfundsmæssige rolle og betydning; luftfartens reguleringsmæssige rammer; erhvervsrejsendes adfærd og behov; flyselskabernes forretningsmodeller; lufthavnens rolle, management og governance; transport geografiske teorier og tilgange. klimaudfordringer og fremtidens luftfart.
Omfang, pris, tid og sted
Omfang: 5 ECTS
Pris: 6800 kr.
Sted: Rungstedgaard i Rungsted
Tid: Tre fysiske undervisningsdage i november + online selvstudie og eksamen i december
Tilmeldingsfrist: 1. september 2024
Eksamen
Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen med fysisk fremmøde og efterfølgende eksamensbevis.
Undervisere
Claus Lassen, luftfartsforsker og lektor Aalborg Universitet er modulansvarlig og den gennemgående person på kurset. Desuden vil kursister kunne møde Jesper Klausholm, Billund Lufthavn, som har en Masteruddannelse i Air Transport Management fra Cranfield University, og Per Henriksen, Dansk Industri, der har en Ph.d. fra CBS i risikohåndtering med fokus på luftfartsbranchen. Begge er tilknyttet Aalborg Universitet som eksterne lektorer. Desuden er cheføkonom i SAS og Adjungeret Professor på Aalborg Universitet Thomas Thessen en del af undervisningsteamet på modulet.
Tilmelding
Er du interesseret? Eller har I medarbejdere hos jer der kunne være interesseret i at deltage i efteråret 2024, så finder I detaljeret informationer og mulighed for tilmeldning her:
https://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/hd/hd2/air-transport-management
Du er også altid velkommen til at sende e-mail: clla@create.aau.dk, hvis du har behov for svar på mere individulle spørgsmål eller rådgivning.